FC Dames Ternat:
plezier ... progressie ... prestatie!

Jeugdopleiding FCDT behaalt FootPass kwaliteitslabel

Onze jeugdopleiding behaalde het "Basic Quality Club" kwaliteitslabel. Dit label werd toegekend na een door Double Pass uitgevoerde grondige doorlichting van de club en de jeugdopleiding in het bijzonder afgelopen najaar. Dit Foot Pass label duidt er op dat er in de club een kwaliteitsvolle jeugdopleiding aangeboden wordt. Wij zijn hier dan ook fier op en danken al onze medewerkers voor hun inzet en enthousiasme!

We delen graag met jullie de conclusie uit het lijvige rapport:
"Het is aan te moedigen dat Dames Football Club Ternat sinds twee seizoenen de kaart van de jeugd wil trekken. Binnen een exclusieve vrouwen-/meisjesopleiding bouwt men aan een stabiele organisatie om te kunnen overleven tussen diverse clubs die ook een jongensopleiding hebben. Er is een aanzet gegeven rond opleiding en doorstroming van jeugdspeelsters en bovendien heeft men een duidelijk sportief doel voor ogen. Dit vertaalt zich in een club met een ‘familiaal’ karakter en met aandacht voor sportieve ontwikkeling. Dit is o.a. te merken aan het aantal jeugdspeelsters. De club beschikt over een mooie accommodatie die uitnodigt om een kwalitatieve opleiding aan te bieden. De grote aandachtspunten om de JO nog verder te
optimaliseren, zijn het verder professionaliseren van de trainersstaf en het OP vertalen in de praktijk. Dit alles om in de toekomst eigen talenten in het A-elftal te krijgen en dus de doorstroming in een hogere versnelling te schakelen."