FC Dames Ternat:
plezier ... progressie ... prestatie!

FCDT toont ambitie

FC Dames Ternat toont ambitie in hun werking: Nieuwe, vrouwelijke T1 en Red Flames versterken de werking!

FC Dames Ternat wil van deze voetballoze periode gebruik maken om zich nog sterker te gaan profileren. Meer dan ooit wil de club een ploeg zijn voor en door vrouwen.

FC Dames Ternat heeft daarom belangrijk nieuws te melden.

Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd recent een vrouwelijke hoofdtrainster voor de A-ploeg aangesteld. Leslie Engels zal vanaf het seizoen 2020-2021 de sportieve leiding van de ploeg op haar nemen. Leslie is Uefa B trainster en onder andere ex-jeugdspeelster van  Anderlecht en is nadien vele jaren actief geweest in de nationale damesreeksen.

Leslie Engels: “Ternat is een ploeg met een visie en een goede structuur. Ik ben dan ook enorm fier dat ik de kans krijg om bij deze club aan de slag te gaan.”

Vanaf volgend seizoen zal Nicky Evrard keepertrainster worden bij FC Dames Ternat en er wekelijks met haar keeperkennis en ervaring de (jonge) keepsters van de 1ste ploeg (2de provinciale), potentials (3de provinciale) en recreaploeg verder opleiden en doen groeien. Nicky heeft tonnen ervaring als doelvrouw bij onze Red Flames en o.a. bij topclubs als KAA Gent Ladies en FC Twente.

Nicky Evrard: “Het begon te kriebelen om als trainster mijn kennis en ervaring als keepster door te geven aan andere meisjes/dames. Mede door mijn goede persoonlijke contacten bij FC Dames Ternat kwam hun vraag om hun keepsters verder op te leiden en die uitdaging wil ik zeker aangaan. FC Dames Ternat heeft een mooi damesvoetbalproject, heeft heel wat jeugdspeelsters en beschikt over een moderne infrastructuur.”

Voorzitter Luc Borremans van FC Dames Ternat: “Wij zijn heel blij dat we iemand als Nicky aan onze sportieve staf kunnen toevoegen. Met haar ervaring zijn wij ervan overtuigd dat ze onze keepsters naar een hoger niveau zal tillen. Samen met de hele club kijken we al uit naar een fijne samenwerking. Met Leslie halen we ook iemand met veel ervaring in het vrouwenvoetbal binnen.”

Daarnaast kondigt de ploeg  ook een samenwerking aan met Red Flame Shari Van Belle. Van Belle is ex-speelster van KSKL Ternat - nu KFC Wambeek Ternat en partner binnen infrastructuurbeheerder Outdoor Ternat vzw – en speelt tegenwoordig bij  KAA Gent Ladies. Van Belle heeft als eerste het meterschap aanvaard van FC Dames Ternat. “Shari is zeker een voetbalvoorbeeld voor veel van onze speelsters. Wij zijn dan ook heel trots mét en op onze meter”, aldus voorzitter Luc Borremans.

Door het abrupte einde van de competitie en dus wegvallen van de scouting is FC Dames Ternat nog op zoek naar enkele speelsters om de kern te versterken. Wil je meer weten over het voetbalproject FC Dames Ternat, neem dan contact op met sportief coördinator Jurgen Vernaillen (GSM 0478/270356 of jurgen.vernaillen@fcdamesternat.be).