FC Dames Ternat:
plezier ... progressie ... prestatie!

FC Dames Ternat wordt hartveilge club

 Voetbalclub FC Dames Ternat wordt een hartveilige sportclub met de aankoop van een AED toestel .

 Sedert de opstart van de meisjesjeugdwerking enkele jaren geleden heeft FC Dames Ternat een grote groei gekend. Zowel de trainingen als de matchen gaan door op de voetbalterreinen achter de sporthal van Ternat.

 De club heeft recent besloten om over te gaan tot de aankoop van een AED toestel (automatisch externe defibrillator) en dit via een actie van Voetbal Vlaanderen.

De gemeente Ternat zorgde voor de aankoop van de opbergkast voor het apparaat. Het  toestel werd door de gemeentediensten opgehangen binnen aan de inkom van de kleedkamers. In overleg tussen de gemeente en de club werd gekozen om het toestel binnen te plaatsen gelet op de beperkte sociale controle.

Dit toestel zal ter beschikking staan van alle gebruikers van de voetbalterreinen en de kantine.

De nodige opleidingen zullen in de nabije toekomst worden georganiseerd.

De club hoopt hiermee een positief signaal te geven aan zijn leden, bezoekers, supporters en potentiële leden: bij hen ben je veilig!

Luc Borremans, voorzitter  van FC Dames Ternat “ Wij  vinden veiligheid en gezondheid binnen onze club heel belangrijk. De aankoop van dit toestel is hier dan ook een bevestiging van, zeker ook gelet op de groei van onze club. Het toestel is  gebruiksvriendelijk en kan zowel voor volwassenen als voor kinderen worden gebruikt.”

Schepen Rutger Belsack vult aan : “Als gemeentebestuur steunen wij elk initiatief dat een invloed heeft op de gezondheid van onze bevolking. Dit kadert in een gemeentelijk gezondheidsbeleid dat we als bestuur willen ontwikkelen. De aankoop van een AED-toestel maakt hier o.a. deel van uit.”

 

 

 Info over AED toestel : https://vim HYPERLINK "https://vimeo.com/122480521?utm_source=email&utm_medium=clip-transcode_complete-finished-20120100&utm_campaign=7701&email_id=Y2xpcF90cmFuc2NvZGVkfDljMmJkMjMyZjc0ODBmZGUwYTYxNWEwOTc1MTMyYWQzNzkwfDM4NDEyODgzfDE0MjY2MzEyMTJ8NzcwMQ=="eo.com/122480521

 Info  over  FC Dames Ternat : http://fcdamesternat.be/

 Info  over gemeente Ternat :  http://www.ternat.be/